דברים המשלשלין את בני מעיים, כגון ענבים ותאנים ותותים ואגסים ואבטיחים ומעי הקישואים ומעי המלפפונות--אוכל אדם אותם בתחילה, קודם אכילה. ולא יערבם עם המזון, אלא שוהה מעט עד שייצאו מבטן העליון; ואוכל מזונו.
הרמב"ם (הרופא רבי משה בן מיימון)
אודות אתר עצירות: אתר עצירות שלפניכם מכוון כולו לספק מאמרים נרחבים על אחת הבעיות השכיחות של האדם בעולם המערבי: הפרעות ופתולוגיות במערכת העיכול ובפרט בעיות של עצירות והסיבוכים הנלווים אליה כמו התפתחות טחורים ופיסורה.
ידע מעשיר. הרבה מאד ידע שכן האתר אוצר בתוכו עשרות מאמרים על בעיית העצירות ותוקף את הנושא מזויות שונות. ההתייחסות לנושא העצירות מכסה רבדים שונים כמו הבנת הגורמים והתסמינים, דרכי טיפול קונבנציונליות, פתרונות טבעיים לעצירות, היבטים של תזונה מונעת עצירות, תזונה לטיפול בעצירות, פתרונות של ניקוי רעלים ועוד. המאמרים גם מפולחים על פי קהלי יעד שבהם בעיית העצירות שכיחה כמו למשל עצירות במהלך הריון, עצירות אצל תינוקות, עצירות רגשית, עצירות בילדים, עצירות קשישים, עצירות בגיל המעבר אצל נשים, עצירות אחרי מהלכים רפואיים (כמו ניתוח) ואנשים עם טחורים או פיסורה שנוצרו כתוצאה מחודשים ואפילו שנים של עצירות כרונית.
מתוך צורך אישי וחוויה פרטית של בן משפחה קרוב ויקר. הלה מעד באקראי, שבר את צלעותיו ונאלץ במשך כמה שבועות לצרוך משככי כאבים חזקים ממשפחת האופיאטים שידועים כמחוללי עצירות קשה. כך באמצע החיים הוא מצא את עצמו מתמודד לא רק עם ייסורי התופת של הכאבים בצלעות, אלא גם עם צרה חדשה שהוא מעולם לא סבל ממנה עד אותו רגע: עצירות חמורה שנמשך כשבעה ימים. ליוויתי אותו גם עם התהליך הזה וראיתי עד כמה הפקק התקוע הזה במערכת העיכול היה כואב ואפילו מפחיד. למה מפחיד כיון שככל שנקפו הימים הרופאים הזהירו אותו שאם הוא לא "ייתן תוצרת" – הדברים עלולים להסתבך במדרון חלקלק של חסימת מעיים ואפילו צורך בניתוח.
ברכת "אשר יצר" ביהדות שהיא למעשה הודיה לבורא ולבריאה על ההתפנות הטבעית ועל מערכת סילוק הרעלים של הגוף- מזכירה לאדם פעם אחר פעם שהדברים הטריוויאלים היומיומיים כמו למשל פעולת מעיים טובה- בכלל לא מובנים מאליהם. כשליוויתי את אותו חולה שבאמצע החיים קיבל "עצירות נוראית"- רק בגלל תרופה שקיבל- התחוור לי עד כמה הבעיה הזו שכיחה בציבור ועד כמה כל כך הרבה אנשים סובלים ממנה כאשר האמצעים שעומדים לרשותם מאד מוגבלים. משלשלים כידוע לכם יוצרים התמכרות ותופעות לוואי אחרות, נרות וחוקנים- גם הם לא נעימים ולא מומלצים לטווח ארוך. מצד שני גם להישאר סתום ופקוק לאורך ימים כרוך בסיכונים ובסיבוכים. אז מה עושים כאשר אתה תקוע כבר כמה ימים ולא יכול ליהנות מתחושת הרווחה בתוך הקרביים? – כאן בעצם נפלה ההחלטה לפתוח אתר אינטרנט שיוקדש למיפוי הידע האנושי בנושא ויעדכן על בסיס קבוע מאמרים חדשים מזויות שונות על עצירות.
שאלה מצוינת. כנראה שהנושא של פיני הפסולת מהגוף נתפס כמביך, מבייש ובעיקר אינטימי מאד. למרות שפעולת מעיים היא דבר כל כך טבעי – היא לא נושא שמדברים עליו. יש עליו מעין טאבו בחברה הסטרילית שלנו ומסיבה זו אגב, לא תמצאו גם מידע נרחב על הנושא במדיה החברתית. האם אתם יכולים לתאר לעצמכם שמישהו יעשה "לייק" על מאמר שעוסק בשאלה איך משחררים צואה תקועה או מאמר שעוסק בפתרונות טבעיים לטחורים? – קרוב לוודאי שלא כי הוא לא רוצה להיחשף בהקשר של נושאים אלו בפני חבריו ומכריו. דווקא בגלל הטאבו הזה מצאתי לנכון שחשוב לפתוח אתר אינטרנט הנושא שבמסגרתו ניתן ללמוד על בעיית העצירות וגם להחליף ידע בנושא – מבלי להיחשף.
המוטיב שמנחה את התכנים המוספים באתר מבוסס על פתגם ערבי ידוע בנושאי רפואה ובריאות. "אם אתה חולה- שאל חולה בעל נסיון אחר ולא עם הרופא". כיון שאתר עצירות הינו אתר של חכמת ההמונים למען ההמונים- תוכלו תמיד לשתף בחוויות שלכם (אפשר בעילום שם) ולשתף את הגולשים האחרים מה עבד בשבילכם ומה עזר לכם לצאת ממצבים של עצירות כרונית או עצירות קשה אחרת. ניתן לעשות זאת באמצעות דף צור קשר אם כי אתר עצירות שומר לעצמו את הזכות שלא לפרסם מידע זה. לפניות צרו קשר ב info@gufnaki.com
כל התכנים מכל סוג שהוא באתר זה נועדו להעשרה כללית של ידע והרחבתו בלבד, ואינם מהווים ייעוץ רפואי, תחליף לייעוץ רפואי או תחליף לקבלת טיפול מקצועי רפואי. חלק מהמאמרים המופיעים כאן נכתבו על פי ידע שנאסף ממקורות שונים ומרבית העצות לא נבדקו על ידינו. מפעילי האתר מודיעים בזאת כי ייתכן ובחלק מן המידע המופיע באתר ייפלו שגיאות ואי דיוקים. יישום ההמלצות או יישום כל תוכן אחר שמופיע באתר הינם על אחריות המיישם בלבד.
בברכת בריאות טובה
מנהל האתר
אתר עצירות: קורת גג אחת לפתרונות בעיות במערכת העיכול- כל הזכויות שמורות 2016
דברים המשלשלין את בני מעיים, כגון ענבים ותאנים ותותים ואגסים ואבטיחים ומעי הקישואים ומעי המלפפונות--אוכל אדם אותם בתחילה, קודם אכילה. ולא יערבם עם המזון, אלא שוהה מעט עד שייצאו מבטן העליון; ואוכל מזונו.
הרמב"ם (הרופא רבי משה בן מיימון)