אם המעיים זזות- האדם הופך מאושר. אם המעיים תקועות- האדם הופך לאומלל. זוהי כל התורה כולה
לין יוטנג, סופר וממציא סיני
להסיר את המחסום שמפריע "לסירה לשוט"
ברפואה הסינית עצירות משולה לסירה שצריכה לשוט במים ולהגיע ליעדה אלא שזו לא מצליחה לשוט ולהגיע ליד מפאת שתי סיבות: או שאין מספיק מים בנהר או שלסירה אין כח להשיט את עצמה הלאה. המשל של שאין מספיק מים מסביבה בנהר משול למעי מיובש או בגלל יובש בגוף בשל חוסר נוזלים, היעדר שתיה מספקת ואכילת מזון יבש ומייבש כמו קרקרים, פריכיות, מצות (הסיבה לעצירות ממצות בפסח), מזונות חמים כמו בשר, או תבלינים חריפים מחממים במדה מוגזמת. (קורט של תבלין כמו פפריקה חריפה יכול דווקא לתת תנועה למעיים אבל במדה מוגזמת כל התבלינים החריפים יוצרים חום ומייבשים "את הנהר").
אנשים חושבים שדי בשתיית נוזלים ומים כדי למנוע עצירות ולא מודעים לכך שגם לבחירת מזון מוצק יש השלכות על דרגת היובש והלחלוחיות של הגוף. במקרים של עצירות חלקית, או עצירות כרונית הדגש הוא על צריכת מזונות מלחלחים. מזונות שיוצרים לחות טובה בגוף הם פירות וירקות (גם פירות יבשים למרות שהוציאו מהם את הנוזלים כי הם עתירי סיבים ומושכים אליהם מים במעי) ועל פי הרפואה הסינית המזונות המלחלחים בהקשר של עצירות הם שומשום שחור ואגוזי מלך. –
אם הסירה (הצואה) נתקעת מפאת חוסר אנרגיה או חוסר כח במשוטים היא גם תייצר עצירות. מצב זה מאפיין אנשים שלא מרבים בתנועה כמו מבוגרים קשישים נכים, אנשים רתוקים למטה וכו. כאן לא בהכרח אנשים אלו יסבלו מיובש אלא המרכיב העיקרי שגורם לעצירות הוא חוסר התנועה שגורם להחלשת המנוע של הסירה (אין למשוטים כח להשיט אותה החוצה) מסיבה זו פעילות גופנית כל כך מומלצת כטיפ לעצירות כי היא מעוררת את תנועת המשוטים (פעולת הפריסטלטיקה של המעיים).
אני ממליצה לאנשים שרוצים שחרור עצירות מיידי לעזור למשוטי הסירה על ידי עיסוי הבטן בתנועה מעגלית מן הטבור תוך הגדלת קוטר הסיבוב. עיסוי אחר מומלץ הוא להתחיל את העיסוי בקוים ישרים ממרום הבטן כלפי מטה בתנועה גלית. עיסויים פשוטים אלו יעזרו למשוטי הסירה לפעול והלחיצות של העיסוי מעודדות פריסטלטיקה של המעיים.
אם המעיים זזות- האדם הופך מאושר. אם המעיים תקועות- האדם הופך לאומלל. זוהי כל התורה כולה
לין יוטנג, סופר וממציא סיני