עצירות אחרי גמילה מחיתולים היא תופעה שמוכרת להרבה הורים. עם המעבר מחיתול לסיר -הפעוט מתחיל להחזיק את הקקי ולפתח עצירות לעיתים במשך מספר ימים. למה זה קורה ואיך עוזרים לפעוט להימנע מהסבל שכרוך בעצירות?
מי שלוקח תרופות מסוימות יודע שהוא התחיל לסבול מהעצירות בגללן. ישנן תרופות הגורמות לעצירות קשה מאד שיכולה להימשך גם שבוע ויותר אם לא מתערבים ומטפלים בנושא. איזה תרופות צריכות לעורר אצלכן חשד שהן הן סיבת העצירות החמורה שלכם? למה שינויי בסגנון החיים לא עוזר לעצירות הנגרמת ממשככי כאבים חזקים ואיך מטפלים במקרים של עצירות כזו שעלולה להסתבך ולהוביל לחסימת מעיים ?
כששאלנו נטורופתים עד כמה עצירות היא תלונה שכיחה בקליניקה שלהם –וביקשנו מהם לתאר את התופעה כפי שהם חוו אותה מכלי ראשון – תמיד עלה משפט אחד אצל כולם: עצירות בגיל המבוגר הופכת למצב שכיח יותר ויותר יחסית לאנשים צעירים. ככל שאנו מתבגרים, הגוף שלנו עובר שינויים כמו למשל ירידה בייצור קולגן ויצירת קמטים, ירידה קוגניטיבית, ירידה בזיכרון ובריכוז, ירידה בייצור ההורמונים, וירידה ביעילות של מערכת העיכול לרבות עצירות. למה דווקא מבוגרים מעל גיל 50 נוטים לסבול מעצירות ומה עושים עם עצירות בגיל המבוגר?
האם אימודיום יכול לגרום לעצירות קשה? בעקבות שלשול שלא נגמר, ריצות תכופות לשירותים ועוויתות בבטן, לקחתי אתמול 3 גלולות אימודיום כדי לעצור את המעיים אתמול ועכשיו התוצאה היא עצירות חמורה ששום דבר לא עוזר לה. מה עושים? האם לקחת משהו נגד עצירות?
עצירות לאחר ניתוח היא תופעת לוואי נפוצה שהרבה מטופלים חווים. מתייחסים אליה כאל בעיה לא רצינית אבל היא עשויה להטריד מאד. בדרך כלל רופאים ומטפלים רושמים לאלו תרופות ומשלשלים נגד עצירות לאחר ניתוחים אבל תכשירים אלו מלווים בתופעות לוואי ובסכנה להתמכרות. במאמר זה נסקור למה בכלל מתרחשת עצירות לאחר הניתוח, ומה אפשר לעשות כדי להקל על המטופל לחזור שגרה סדירה של פעולות מעיים?
משלשלים: כשאתה סובל מעצירות קשה, אפילו זמנית, אתה מוכן לעשות כמעט הכל כדי להיפטר מהתקיעות ומהכובד באיזור הבטן. הרבה מאד אנשים פונים מייד לתרופות משלשלות בלי להבין מה הם עושים לעצמם. נכון אמנם שלא כל התרופות המשלשלות ממכרות, מייצרות תופעות לוואי או מסוכנות לבריאות, בטח לא בטווח הקצר- אבל כדאי שתדעו כי יש סוגים רבים של משלשלים וכל אחד פועל בדרך אחרת. לפני שאתם שותים את הכדור המשלשל גם אם הוא ניתן על ידי מרשם רופא- קראו מאמר חשוב זה.
שמן פרפין נגד עצירות הוא טיפול שנוי במחלוקת. עצירות כרונית היא מצב לא נוח, מצב מעיק, מצב כואב עם אפשרות לסיבוכים -מצב שאתם רוצים להיפטר ממנו כמה שיותר מהר והרבה משלשלים ניתנים לסובלים מעצירות כרונית כאשר אחת האפשרויות היא שמן מינרלי או שמן פרפין. אבל האם שמן מינרלי נגד עצירות בטוח לשימוש או שכדאי לוותר עליו? ואם לוקחים - תוך כמה זמן משפיע שמן פרפין על היציאה?
האם סירופ תירס יעיל לטיפול בעצירות? - התינוקת שלי החלה לפתח תסמינים של עצירות אחרי שעברה לאכול מזונות יותר מוצקים. אני דואג לה מאד. האם כדאי לתת לה סירופ תירס (נקרא לפעמים בשם המותג סירופ קארו) לטיפול בעצירות? האם בכלל סירופ תירוס מהווה הוא תרופה טבעית בטוחה לשימוש עבור תינוקות וילדים?
כל התכנים מכל סוג שהוא באתר זה נועדו להעשרה כללית של ידע והרחבתו בלבד, ואינם מהווים ייעוץ רפואי, תחליף לייעוץ רפואי או תחליף לקבלת טיפול מקצועי רפואי. חלק מהמאמרים המופיעים כאן נכתבו על פי ידע שנאסף ממקורות שונים ומרבית העצות לא נבדקו על ידינו. מפעילי האתר מודיעים בזאת כי ייתכן ובחלק מן המידע המופיע באתר ייפלו שגיאות ואי דיוקים. יישום ההמלצות או יישום כל תוכן אחר שמופיע באתר הינם על אחריות המיישם בלבד.
אתר עצירות: קורת גג אחת לפתרונות בעיות במערכת העיכול- כל הזכויות שמורות 2016