האם מחסור בויטמין C הוא החשוד המרכזי בעצירות שלכם?

האם מחסור בויטמין C הוא החשוד המרכזי בעצירות שלכם?

האם ויטמין C פותר באמת בעיות של עצירות קשה?- אני בן 46 וסובל כבר הרבה שנים מנטיה לעצירות קשה שגורמת לי לעייפות ולכאבי ראש. האם  ויטמין סי יכול לעזור לי באמת להשתחרר מהעצירות? (שמעתי שויטמין סי הוא משלשל טבעי). אם כן, איזה סוג של ויטמין סי כדאי לי לקחת? ומהו המינון המומלץ?

ויטמין סי כמשלשל טבעי

אכן מחסור בויטמין סי גורם להפרעות שונות בגוף הפרעות מטבוליות ובכלל זה- עצירות קשה. לקיחת מנות גדולות יכולה בהחלט לשחרר אותך מעצירות בין השאר כיון שהיא מזרזת את התנועתיות במערכת העיכול ולרוב האנשים תרופה טבעית זו לא גורמת לתופעות לוואי (ראו בהמשך אזהרות) כפי שעושות תרופות לעצירות או אפילו תרופות טבעיות לעצירות כמו מלח אנגלי. הדגש אבל הוא לדעת את המינונים הנכונים של נטילת ויטמין סי וכן לבחור בסוג המתאים כיון שיש סוגי ויטמין סי שיכולים לגרום לנזקים. אשר לשאלתך, ויטמין C, אחד מנוגדי החימצון החזקים בטבע  - הוא אחת התרופות היעילות לטיפול בעצירות כרונית. להלן מה שכדאי לדעת בהקשר של עצירות עם ויטמין סי

לרוב האנשים בעולם המערבי חסר ויטמין C

ויטמין C הוא לתפקד כנוגד חמצון רב עוצמה. הוא מגן על התאים שלנו נגד נזקים של עקה חימצונית. החיים המודרניים מביאים איתם  רמות גבוהות של סטרס חמצוני כתוצאה מקרינת סלולר. זיהום אוויר, תכשירי היגיינה עמוסי כימיקלים מזיקים, ותזונה קלוקלת. במילים אחרות, כמו הויטמין סי שזמינה לנו בגוף מתכלה במהרה ואנו מצויים במחסור גדול שלו.

מחסור בויטמין סי מוליד את הליקויים הבאים:

עצירות ובעיות עיכול אחרות

פגיעה במערכת החיסון ונטייה להתקררויות בחורף אבל גם בקיץ

שכיחות ותדירות גבוהות יותר של אלרגיות כרוניות (ויטמין C פועל כאנטי היסטמין טבעי )

עור שהופך יותר זקן, דק ומקומט

דלקות חניכיים

עצירות ובעיות אחרות במערכת העיכול

כמה ויטמין סי צריך לקחת כדי להקל על  עצירות?

התחל עם 1000 מ"ג בערב לפני השינה. למחרת, טול מנה נוספת של 1000 מ"ג דבר ראשון על הבוקר. אם לא חלה השפעה עד הצהריים ועדיין לא היתה פעולת מעיים טובה טול מנה נוספת של 1000 מ"ג בצהרי היום. אפשר להשלים עד 4 גרם ליום (כולל מה שלקחת כבר) ויש אומרים שגם 6 גרם ליום – הוא מינון אפשרי.  אם אתה סובל מעצירות כרונית קשה אפשר  להתחיל עם מנה יותר גדושה של 2000 מיליגרם לפני השינה אבל שים לב שויטמין סי במינונים כאלו הוא טיפול לעצירות נקודתי וחלקי בלבד. לטווח ארוך אתה נדרש לפתור את הבעיה מהשורש ולשנות סדרי חיים, תזונה טובה, צורת אכילה, פעילות גופנית וכיו"ב

איזה סוגים של ויטמין סי קיימים ומי מהם מומלץ?

יש לקחת את החומצה האסקורבית (ויטמין סי) בצורתה הטהורה בלבד. למרות שיש אנשים שחושבים אחרת, אל תקחו כמויות גדולות של ויטמין סי מסוג אסטר (צורה פחות חומצית), או ויטמין סי עם קלציום אסקורבט או צורות אחרות של ויטמין סי בלעיסה. יש אנשים שנוטים לפתח אבנים בכליות עם הם לוקחים ויטמין סי במנות מאד גדולות. מקורות מזון מעולים לויטמין סי הם פקעות ורדים, תותי שדה, פלפל אדום, קלמנטינה, קיווי, ברוקולי, תפוז ופלפל אדום חריף. ככל שאלו טריים יותר- כך תכולת הויטמין סי שבהם עולה אבל לצורך ההשוואה יש לאכול 20 תפוזים כדי לקבל 2 גרם של ויטמין סי בגוף.

האם ויטמין סי עלול להפוך רעיל ?- למי אסור לקחת אותו?

אם כי ויטמין סי עלול לייצר תחושה לא נעימה בקיבה ואפילו צרבת וריפלוקס, לא ידוע על מקרים של רעילות בבני אדם, מה שהופך ויטמין C תרופה בטוחה עבור עצירות כרונית. יש כמה חששות עבור אנשים עם מחלות כליות. גם אנשים עם המוגלובין מאד מאד גבוה או מחלות הקשורת לעודף ברזל בגוף חייבים להיזהר עם  ויטמין C כיון שהוא משפר את הקליטה של  ברזל ועלול לגרום להצטברות ברזל ברקמות הגוף. בנוסף ויטמין סי בכמויות מאד גדולות פועל כמדלל דם ולכן עלול לגרום לדימומים. אם לקחת מנה גדולה מדי של ויטמין סי – זה עלול להסתיים בנפיחות בבטן ואפילו בשלשול מצב שאתם רוצים להימנע ממנו ולכן הדרך החמה היא לקחת ויטמין סי לעצירות בהדרגה כפי שתואר לעיל. לנשים בהריון, או נשים שרוצות להיכנס להריון- לא מומלץ להשתמש בויטמין סי כמשלשל טבעי. לאלו עדיף לחפש פתרונות טבעיים אחרים לעצירות.