להלן שאלה שהגיעה למערכת: האם אננס אפקטיבי לטיפול בעצירות? מהו המינון המומלץ של מיץ אננס נגד עצירות? האם מיץ אננס פותר בעיות של עצירות אצל ילדים?
למה אננס עשוי לעזור לעצירות קלה?
ככלל פירות טרופיים כמו אננס או פאפיה, עשויים לפעול כמשלשל טבעי ולהקל על אנשים שסובלים מעצירות שאיננה כרונית. אחד מהטיפים נגד עצירות שתזונאים ונטורופטים רושמים למטופלים הוא אננס (או ליתר דיוק: מיץ אננס) , פרי טרופי ששמו נקשר עם מניעת עצירות וטיפול בעצירות קלה או עצירות זמנית. יש לכך מספר סיבות. ראשית עצירות נגרמת על ידי מחסור בסיבים ומחסור בנוזלים וכאן אננס יכול לתת מענה הולם כיון שהוא עתיר בשני רכיבים אלו הפועלים נגד עצירות. מעבר לכך, באננס יש גם אנזימי עיכול שתורמים לפירוק המזון ופעולה זו כשלעצמה מקלה על בניית פסולת נוחה למעבר ולסילוק.
באננס יש ברומלין שפועל נגד דלקת- גם דלקת בתוך מערכת העיכול
באננס יש רכיב אנטי דלקתי מובהק, חומר טבעי בשם ברומלין. כאשר אדם סובל מעצירות מתמשכת הגוף שלו נכנס לעיתים קרובות למצב דלקתי. מערכת העיכול למעשה מודלקת ככל שהצואה הקשה שוהה יותר זמן במעי ומסיבה זו אנשים מפתחים גם כאבי בטן, כאבי ראש ואפילו חום גבוה (מאד שכיח במקרה של עצירות אצל ילדים או עצירות בתינוקות). ברומלין ידוע בתכונותיו האנטי דלקתיות בעיקר נגד דלקות פרקים אבל הוא עוזר מאד גם במקרים של דלקות במערכת העיכול ובמקרים של עצירות.
כמה אננס צריך לקחת כדי לשחרר עצירות?
שאלה מצוינת כי כל מקרה לגופו וכל אדם צריך לנסות את המינון האופטימלי עבורו. ככלל אצבע כוס מיץ אננס למבוגר, וחצי כוס אננס לילד – הם המינון הממוצע. כדאי לשתות את מיץ האננס לפני הארוחה כדי לאפשר לאנזימי העיכול להיכנס לפעולה לפני שהארוחה מגיעה לקיבה ולמעי.
איך לשתות מיץ אננס כתרופה טבעית לעצירות?
יש אנשים שלוגמים מיץ אננס לכל אורך היום ומוצאים שזוהי הדרך האפקטיבית ביותר להשתחרר מהעצירות שלהם או בכלל למנוע אותה. בכל מקרה חובה לשתות גם מים אחרי שתיית המיץ כדי להוסיף נוזלים לריכוך הצואה ולהאצת קצב חילוף החומרים. בגדול מיץ פירות ופירות בכלל יש לאכול בנפרד מהארוחות הגדולות כדי למנוע תסיסה וגזים. אם מיץ האננס הוא כתרופה נגד עצירות מלץ לשתות על קיבה ריקה, רצוי בבוקר
אננס לעצירות : אזהרות
אננס הוא פרי מתוק במיוחד עתיר פרוקטוז ובעל אינדקס גליקמי גבוה. חרף כל יתרונותיו הבריאותיים כפי שמנינו לעיל, לפרי כזה במיוחד אם הוא מרוכז כמיץ – יש פוטנציאל להעלות את רמת הסוכר בדם במהירות ולגרום לבעיות לא רצויות. התרופה הטבעית של מיץ אננס לעצירות אינה מתאימה לסוכרתיים, לאנשים שמנים מאד או לאנשים שסובלים מהיפוגליקמיה. יתר על כן כמות מרוכזת של פרוקטוז במערכת עלול לתרום בתורו להתפתחות קנדידה ועצירות. לפיכך יש אנשים שנוטלים רק את מיצוי הברומלין כתוסף תזונה ומוותרים על הפרי. מי שרוצה להיות קרוב יותר לטבע ולהימנע מתוספי תזונה- יכול לאכול את פרי האננס כתרופה טבעית לעצירות ולזכור ששם המשחק הוא מינונים ומידתיות.